dinsdag 11 november 2008

Computertips

Hoog tijd dat we eens een paar computertips voor dagelijks gebruik rondstrooien.
De kenners onder ons zullen uiteraard niets bijleren, maar toch.
 1. dubbelklik op een woord om het te selecteren. Slepen met de muis is veel lastiger (vind ik).
 2. Druk op de Windowstoets + D om alle open vensters te verbergen en het bureaublad zichtbaar te maken. Nog eens hetzelfde doen en je ziet terug de open vensters.
 3. Druk terzelfdertijd de CTRL-toets en de +toets om tekst in je browser groter te maken en de CTRL-toets en de -toets om tekst te verkleinen. Nog gemakkelijker is de CTRL-toets + het scrollwiel van de muis. Je kan de tekst weer naar zijn oorspronkelijke grootte terugzetten met CTRL + de nul-toets.
 4. op de spatiebalk drukken laat je één pagina naar beneden gaan in je browser. Shift+spatiebalk brengt je één pagina naar boven.
 5. Google heeft een ingebouwde rekenmachine. Tik maar eens (zonder de aanhalingstekens) "144*5.4-188/36.34 =" en ziet meteen het resultaat. Ook eenheden en valuta kan Google omzetten. Probeer maar eens "15 dollars in euro=" of "5 inch in centimeter ="
Later meer...

3 opmerkingen:

 1. Hallo Hervé,
  Gisteren al je blog gelezen en heimelijk gedacht aan praktische tips voor de beginnende computergebruikers en hup...mijn wensen zijn al werkelijkheid geworden. Blijf zeker de interessante berichten volgen. Haddeg goed(ich kan het nie op ze roemesaves zegge),dit aanleren is misschien een uitdaging voor Mia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Maria voor de reactie.
  Volgende week woensdag is er dialectles in de school te Romershoven (zie programma van de dialectmaand). Maar misschien willen ze "ons" daar wel Hoessels leren.

  Mvg

  Hervé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip, ik had dankzij uw informatie het programma al gezien en op mijn kalender geplaatst. Als het enigszins kan, ben ik van de partij, maar dan wel om het “roemeshaves" in ere te houden

  BeantwoordenVerwijderen