dinsdag 3 februari 2009

China in Maaseik

We hebben vandaag met een paar Romelaren en een paar bewoners van onze voorsteden Hoeselt en Bilzen, China in Maaseik bezocht.
Petje af voor de puike tentoontenstelling van beelden uit het wereldberoemde terracotta leger van Xi'an en van grafgiften uit de tombe van keizer Qin Shi Huang Di.
Echt de moeite waard.
Interessante opstelling, duidelijke informatie, inhoudelijk interessante audiogids, ingesproken met een duidelijke, mooie stem. Kwalitatief klasssewerk.
Toch één klein minpuntje: de gesproken commentaar bij de computerfilm over de archeologische site waar de beelden zijn opgegraven, werkt enerverend: veel te hoog tempo en een triestige intonatie.  
Maar alles bij elkaar een prachtig geheel.
Wie er nog niet geweest is: doen! Je hebt nog tijd tot 31 maart.
Natuurlijk is de tentoonstelling beperkt in omvang, maar je kan de beelden zeer dicht benaderen en tot in de details bekijken, iets wat in China slechts aan onze blauwbloedigen en een paar paarse ministers gegeven was.
Fantastisch hoe een klein provinciestadje als Maaseik hier veel gekende expositiesteden de loef afsteekt.
Proficiat aan experte Chinese kunst Nicole De Bisschop en conservator Hubert Heymans van de Musea Maaseik voor deze schitterende realisatie.
Ik toon hier dan ook graag de Chinese reclameboodschap voor de Maaseikse tentoonstelling en daaronder een YouTubeke van de tentoonstelling in het Chinese Xi'an zelf.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten