woensdag 17 februari 2010

Weerkaart fullscreen

Het internet zit vol mogelijkheden om het weer te controleren.
Onlangs vond ik er weer een interessante. Per toeval gaat het net als in mijn bericht van gisteren om een Google Maps mashup.
Full Screen Weather levert je op een Google Map een zeer uitgebreid overzicht van de weersgesteldheid in je (ruime) omgeving.
In het opstartscherm, kan je de gewenste locatie opgeven:

image
En dan krijg je een Google Map voorgeschoteld die je de temperaturen geeft van de waarnemingsstations in de buurt.

image 
Maar aangezien het om een Google Map gaat, heb je weer alle mogelijkheden van dien: verschuiven, zoomen, scrollen, kaart-, satelliet-, of terreinweergave.
Bovenaan links heb nog een aantal extra keuzemogelijkheden:

image 
Je kan kiezen tussen het weergeven van de temperatuur of voor een wolkenfoto. Weergave van neerslag lijkt niet te werken.
Ook met settings kan je een aantal weergaveparameters instellen: alleen temperatuur, temperatuur + wind, satellietweergave in infrarood, dauwpunt en vochtigheidsgraad enz.
Links onderaan op de kaart krijg je een beknopt overzicht van de toestand van de gekozen locatie, met de mogelijkheid om het volgens u meest geschikte waarnemingsstation in de buurt te kiezen.
Ook de weersvoorspelling voor de volgende 4 dagen is voorhanden. En als je wil kan je ook doorklikken op een link naar nog meer gedetailleerde weersinformatie.

image
En nog is het niet gedaan.
Als je op een temperatuur- of vochtigheidswaarde klikt, krijg je
meer informatie over de meetwaarden in het aangeklikte waarnemingsstation.
En als je dan op de link rechtsboven klikt wordt je overstelpt met een historiek van meetgegevens van een zeer uitgebreid aantal parameters.

station
Enfin, zeg nu niet meer dat je niet kan weten hoe het met het weer zit als je Herstappe of Zoutenaaie wil gaan wandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten