zondag 25 juli 2010

Google Afbeeldingen is vernieuwd

Het was al halverwege vorige week aangekondigd, maar nu is het een feit: de nieuwe lay-out van Google Afbeeldingen is ook in onze contreien beschikbaar:

image

Wat houdt die vernieuwing precies in:
 • De witruimte tussen de beelden is veel kleiner waardoor je veel meer beelden in één keer te zien krijgt.
 • Je kan nu direct scrollen tussen de verschillende pagina’s met beelden.
  Voordien moest je pagina per pagina aanklikken. Nu kan te tot 1000 beelden in één grote pagina bekijken. Maar links blijft toch een paginanummer vermeld, zodat je de weg niet kwijt geraakt.
  Je kan trouwens met de Page Up / Page Down-toetsen van je toetsenbord door de pagina’s navigeren.
 • Het formaat van de thumbnail previews (verkleinde weergaven) op de resultatenpagina is groter geworden.
 • Als je over een thumbnail hovert verschijnt het beeld in een groter venster. Je ziet meteen ook de naam, de afmetingen en de herkomst van het beeld. Als er vergelijkbare beelden te vinden zijn, wordt dit aangegeven.
 • Als je op een beeld klikt, verhuis je naar een nieuwe pagina waar het beeld vergroot te zien is tegen de achtergrond van de webpagina waar het vandaan komt.
  Je moet maar simpelweg even buiten het beeld klikken en bent onmiddellijk op de bronpagina, waar je het beeld eventueel kan downloaden of kopiëren (uiteraard rekening houdend met copyright).
Interessante verbeteringen vind ik. Voor alle beeldenzoekers, maar zeker voor bloggers die hun berichtjes willen illustreren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten