dinsdag 21 juni 2011

Vaar mee door de Noorse fjorden

Een paar jaar geleden heb ik samen met Mia, mijn zus en schoonbroer en een paar vrienden een onvergetelijke cruise gemaakt door de Noorse fjorden: een uniek landschap.
En nu krijgen we door toedoen van het Noorse TV-station NRK, de kans om een fjordenreis aan boord van het cruiseschip Hurtigruten live mee te maken.
Voor ons en wie er ook al was: met glimlach mijmeren over toen.
Voor anderen misschien een smaakmaker, want “in het echt” is het uiteraard nog allemaal veel indrukwekkender dan virtueel. 


image

Op de site waar de live-reportage van de cruise te volgen is, krijg je niet alleen het ongeëvenaard landschap voorgeschoteld, je kan ook in realtime de positie van het schip volgen op een Google Map.
Je kan zelfs door klikken op de Google Map-icoontjes, foto’s en video’s van de cruise bekijken.
Zoals je hieronder ziet, moet je daarvoor bovenaan de kaart een aantal vinkjes plaatsen.

image

En dan nog iets wat niet mag gemist worden: in de periode van de reis kunnen we midzomernacht mee beleven.
Als alles goed gaat zullen we dus de middernachtszon kunnen bewonderen. Maar dan mag je wel niet te vroeg in je nest kruipen.

We kunnen nog tot morgenvroeg (woensdag 22 juni – 08.00u.) meevaren.
Doen dus. Dit is zondermeer een echte aanrader!

1 opmerking:

  1. Noorwegen , de plaats die bekend staat om de taaie ongerepte natuur , diepe fjorden , de blauwe meren en de hoge besneeuwde toppen . Noorse fjorden door National Geographic Traveler terecht vergolden een paar keer als een van de beste gelegenheid bestemmingen op de planeet. Een basis -station , die snel gevraagd ontevredenheid in België is onberispelijk plezier in Noorwegen en gelegenheid gevoel. Achter elke hoek iets nieuws verbergt , dan heb je nog een waterval voorbij , de weg neemt u mee langs een verrukkelijke andere scène van bergen en meren .

    BeantwoordenVerwijderen