dinsdag 16 augustus 2011

Google: niet alleen zoeken en zo…

Google heeft allereerst bekendheid verworven met zijn intelligente zoekmachine.
Intussen is Google op korte tijd uitgegroeid tot een enorm bedrijf dat allerhande internet applicaties ontwikkeld heeft: Google Earh, Google Maps, Google Reader, Google Chrome, Google OS, Google Android,
Google heeft ook al meerdere andere spitstoepassingen opgekocht: YouTube, de meest gebruikte host voor videofilms bijvoorbeeld. En gisteren werd Motorala Mobility een nieuw deel van het Google imperium, waardoor het een groot aantal patenten verwerft die belangrijk zijn in de hete strijd met Apple om de hegemonie in de lucratieve wereld van de mobiele telefonie.

Maar ook op een terrein waar je het niet direct zou verwachten verschijnt Google met nieuwe realisaties ten tonele: een auto met een automatische besturing.
In de filmpjes hieronder zie je eerst een testrit met zo’n automatische piloot van binnenuit gefilmd.
Eronder zie je de testrit van buitenuit.
Als je goed kijkt zie je boven op de auto een draaiende camera. In combinatie met radarsensoren, lasers en software (à la Google Maps), wordt het tuig op de goede weg gezet.

Niet “Ctrl + Alt + Del” duwen zei de “chauffeur”


Meer dan 50 in de bebouwde kom…

Google is ervan overtuigd dat auto’s met automatische piloot het verkeer veiliger kunnen maken en files kunnen oplossen.
Science fiction? Afwachten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten