dinsdag 31 januari 2012

Google Earth 6.2

Een paar dagen geleden is er een update van Google Earth gepubliceerd.
De nieuwe versie 6.2 heeft als belangrijkste nieuwigheden: een betere weergave en een nieuwe zoekinterface.
En er is nu ook de mogelijkheid om een schermafdruk vanuit Google Earth naar vrienden en kennissen door te sturen op voorwaarde dat alle correspondenten een Google+ account hebben.
Daarmee zet Google de zoveelste stap in zijn concurrentiestrijd met Facebook.
Maar ik heb niet de indruk dat dit (voorlopig?) veel zoden aan de Google+ dijk brengt.

De verbeterde weergave is natuurlijk wel interessant.
De beelden in Google Earth zijn het resultaat van een combinatie van satelliet- en luchtfoto’s die dikwijls op verschillende data en onder verschillende omstandigheden gemaakt zijn. Daardoor vertoonde het resultaat dikwijls het uitzicht van een lappendeken.
Nieuwe renderingtechnieken hebben dit probleem grotendeels opgelost, zoals in onderstaand beeld van de Grand Canyon vóór en na de aanpassing te zien is: de lappendeken is verdwenen.

image
Klik op het beeld voor een grotere weergave.

Ook de nieuwe zoekinterface is een lichte verbetering.
Zo is er nu ook in Google Earth autocomplete toegepast: terwijl je de zoekterm intikt verschijnen al voorstellen voor de zoekresultaten.
En als je een routebeschrijving zoekt kan je nu kiezen tussen verplaatsing met de auto, het openbaar vervoer, per fiets of te voet. Naargelang de transportkeuze wordt de voorgestelde route automatisch aangepast.
Ik heb wel gemerkt dat de verplaatsing per fiets niet overal resultaat geeft en dat de wandelwegen niet altijd de best mogelijke zijn: om van Romershoven naar Bilzen te wandelen, laat Google Earth je bijvoorbeeld een paar kilometer op een fietspad parallel met de autosnelweg E313 lopen!
Aangenaam is anders.Voor verdere verbetering vatbaar dus.
In Google Earth 6.3 misschien?

image
Klik op het beeld voor een grotere weergave.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten