woensdag 22 april 2009

Google Labs laat weer van zich horen

De Googlemannekes (en vrouwkes) laten weer van zich horen.
Er stroomden recent weer een drietal nieuwigheden van hun labotafels.
Sommige bevinden zich nog in een prille jeugdfase, anderen zijn al wat volwassener.

Zo voegde Google Maps nog maar eens een nieuw gadget toe aan zijn al erg uitgebreid arsenaal.
In het menu rechts boven in een kaart, kan je nu binnen het item "Meer", bijkomende keuzes aanvinken. Naast de mogelijkheid om foto's en Wikipedia- artikels op de kaart zichtbaar te maken, kan je nu ook filmpjes en webcams over de streek bekijken.
Video was er al een tijdje, webcam is gloednieuw.

image
Als je op de kaart hieronder klikt kom je op een Google Map van Romershoven en zijn voorsteden (Bilzen, Hoeselt, Kotshoven,...) terecht.
De beschikbare video's zijn te herkennen aan het zwarte randje.
De webcams zijn wit omrand.
Wat de webcams betreft valt het op dat Limburg er een toch aantal draaiende heeft. En telkens is de boodschap "Limburg Fietsparadijs" dominant in beeld... Steve Stevaert en Sylvain Slijpen slapen niet (altijd)!

image

Een andere nieuwigheid is toegevoegd aan het zoeken naar beelden.
Je kan nu in veel gevallen ook zoeken naar gelijkaardige beelden!
Op die wijze kan je het beeld selecteren dat je het best geschikt lijkt. Voorlopig moet je daarvoor naar een aparte site: Google Similar Images. Maar wellicht wordt dit binnenkort volledig geïntegreerd in de standaard zoekmachine.
De video hieronder verduidelijkt de werking van die extra-zoekfunctie.


En tenslotte is er nog Google News Timeline waarmee je de zoekresultaten over een bepaald nieuwsfeit in een tijdlijn gepresenteerd krijgt. Maar dan een tijdlijn waarop je korte samenvattingen, foto's, video's,... ziet en kan aanklikken.
De tijdlijn kan je daarenboven uitgebreid aanpassen en je kan media (kranten, tijdschriften, blogs) toevoegen waarin je gegevens over uw onderwerp wil opzoeken. Die media zijn evenwel voorlopig nog beperkt tot ( een ook beperkt aantal) Amerikaanse bronnen.

image

De wereld is weeral een stukje kleiner geworden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten