woensdag 18 november 2009

2012. Ben je ook een beetje ongerust?

Iedereen praat erover.
Ik zal er dus ook maar eens iets over schrijven.
Over het einde van ons aardbolletje in 2012.

Wie hier al een tijdje rondloopt heeft al meerdere keren het einde der tijden horen voorspellen.
Niets nieuws onder de zon dus.

image Van vóór mijn tijd, maar erg bekend, is de paniek die Orson Welles in 1938 veroorzaakte met zijn luisterspel “War of the worlds”. Daarin werd een allesvernietigende aanval van buitenaardse wezens aangekondigd.
De reacties van de goedgelovige Amerikanen waren dramatisch.

Maar erger zijn de regelmatig opduikende collectieve zelfmoorden in sekten die het vergaan van de aarde voorspellen.
En in een nog recenter verleden, rond de eeuwwisseling, werden we geconfronteerd met de milleniumvrees en het doemdenken dat er mee gepaard ging.

Vorig jaar was het einde weer nabij toen de LHC (Large Hadron Collider) in Cern-Genève werd opgestart en de vrees ontstond dat onze aarde zou verdwijnen in een zwart gat dat door de collider zou worden gecreëerd. Het was evenwel de collider zelf die in panne viel. Ons bolletje draaide lustig verder…
Maar let op: heel binnenkort (eind november?) wordt de LHC weer tot leven gewekt. Je zal er wel weer van horen. In positieve en negatieve zin

imageEn dan nu de 2012-hype
Het begon allemaal met de interpretatie van een Maya-kalender.
De Vijfde Grote Cyclus van die kalender komt in 2012 aan zijn einde. En naar het schijnt is het einde van elke Grote Cyclus in het verleden altijd gepaard gegaan met een grote natuurramp. Of dat ook zo is valt moeilijk te achterhalen, want het einde van vorige Grote Cycli viel duizenden tot tienduizenden jaren vóór Christus.

Wat zou die grote ramp in 2012 dan wel kunnen zijn?
Volgens sommigen komt de aarde op 21 december van dat jaar in botsing met de mythische planeet X, de planeet Niburu.
Anderen voorspellen dan weer in 2012 een ompoling van het magnetisch veld van de aarde. Dus de magnetische noordpool wordt een zuidpool en omgekeerd. Dit is in de aardgeschiedenis al meer dan eens gebeurt. De laatste keer ongeveer 600.000 jaar geleden. Tijdens die wissel valt het beschermende aardmagnetisch veld  “even” weg, met als gevolg dat we gebombardeerd worden door een lawine kosmische straling met een immense invloed op alle leven op aarde.

Maar vooral sinds de lancering van de film “2012” is in Amerika het hek van de dam. De paniekzaaiers weten nu welke catastrofe de Mayakalender precies voorspelt. 
En nu de film ook bij ons te zien is, zal ook hier de ongerustheid wel toenemen.
Waarover gaat het in die film?
Volgens de regisseur van de prent, doemdenkspecialist (Independence Day, The day after tomorrow,…) Roland Emmerich, kwam in 2008 de zon in een zogenaamd speciale positie (galactic alignment) tegenover het centrum van onze Melkweg te staan . Daardoor ontstonden en ontstaan er enorme zonnestormen waarbij kolossale neutrinostromen de aarde bombarderen.
In de aardkern veroorzaken die neutrino’s kernreacties waarbij ontelbare hoogenergetische sub-atomische deeltjes ontstaan die onze aarde van binnenuit opwarmen. Dus geen opwarming ten gevolge van broeikasgassen, maar een oververhit keteltje in de aardkern zelf.
Op 21 december 2012 houdt onze planeet het niet meer uit: de aarde barst op veel plaatsen. Aardbevingen en tsunami’s alom. De aardkorst begeeft het en smelt weg.
Amen en uit.
Tenzij je op tijd op een ark (niet die van Noë) geraakt bent en op het gehavende, enige overblijvende, Afrikaans continent bent gestrand.
Dan kan je verder voor het voortbestaan van ons ras zorgen. Als je nog fit genoeg bent tenminste



Spectaculaire science-fiction zal je zeggen.
Goed, maar de ernstige NASA vond het toch nodig om de mensen via haar website gerust te stellen.
Er werd zelfs een topwetenschapper, David Morrison, belast om zich via de moderne internet-communicatie (YouTube, Vimeo) tot het volk te richten en de onrust te bedaren.



Maak je testament dus maar klaar of vertrek op tijd naar Afrika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten