dinsdag 11 mei 2010

Even jullie aandacht voor een zeer grote olievlek

De Europese monetaire crisis, binnenlands politiek gekrakeel, pedofilie in de katholieke kerk, wangedrag op de voetbalvelden enz.
Dit alles houdt onze aandacht weg van het feit dat onze aarde op dit ogenblik te maken heeft met één van de grootste milieurampen ooit: de enorme olievervuiling in de Golf van Mexico.
Per dag lekken daar nog steeds 800.000 liter (!) olie in zee na de ontploffing op 20 april van het Deepwater Horizon boorplatform.

Als je op onderstaand beeld klikt, kan je een idee krijgen van de grootte van de oppervlakte van de reuze vlek die op dit ogenblik op de Atlantische Oceaan drijft vóór de Amerikaanse kust.
De mashup achter de Google Map die ons daar een idee over geeft, laat toe op de oppervlakte van de olievlek eens te vergelijken met de oppervlakte van wereldsteden zoals Parijs en London.
Je kan zelfs een stad naar keuze ingeven.
Probeer maar Brussel, Gent, Amsterdam eens, of je eigen dorp en je zal je meteen realiseren wat een milieuramp zich op de achtergrond van de zogenaamd hetere actualiteit aan het afspelen is.

Nog even dit: de mashup veronderstelt dat je de Google Earth Plugin geïnstalleerd hebben. 
Maar die zou niet meer op je PC mogen ontbreken als je wil genieten van de fantastische mogelijkheden die Google Maps en Google Earth ons bieden.

image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten