dinsdag 23 maart 2010

RouteYou

Nu de lente definitief haar intrede gedaan heeft, is er geen reden meer om de wandelschoenen niet weer aan te trekken of de fiets niet van stal te halen.
Mooie fiets- en wandelroutes zijn er in overvloed, maar het is kwestie van er weet van te hebben.
Op internet is er een spiksplinternieuwe site geopend die daar zijn steentje wil toe bijdragen: RouteYou.

image

Met behulp van Google Maps kan je er routes zoeken en bekijken.
Maar als je je gratis registreert, kan je zelf ook routes maken met een routeplanner en ze beschikbaar stellen voor anderen. Je kan de routes ook printen en zelfs downloaden in GPS-formaat.
Een zeer interessant kenmerk van RouteYou zijn de profielkaartjes die je een idee geven van hoe vlak of hoe heuvelachtig de route wel is. Maar niet alleen dat: ook de bezienswaardigheden worden met icoontjes op het profiel vermeld.

image 
Elk van die icoontjes is aanklikbaar. Je krijgt onmiddellijk op de kaart de locatie te zien en in een zijbalk verschijnt bijkomende informatie.

RouteYou is zonder twijfel een niet te missen site voor iedereen die wandel- en fietstochtjes in binnen- en buitenland wil uitstippelen.
Dus: bij je favorieten ermee en…gebruiken!

2 opmerkingen:

  1. is het eveneens mogelijk om die "profielkaartjes af te drukken?
    willy wauters

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Willy
    De profielkaartjes worden niet mee afgedrukt, maar je kan ze natuurlijk altijd met een knipprogramma van het scherm knippen (zoals ik in mijn blogbericht gedaan heb) en ze dan b.v. in Word plakken.
    De routekaarten (overzicht en details) zijn wel af te drukken. Je kan ze ook afdrukken naar een pdf-bestand, dit dan in Word als een beeldobject invoegen en daar het geknipte profiel bijplakken. Dit klinkt ingewikkelder dan het is.
    Groeten
    Hervé

    BeantwoordenVerwijderen